Eerlijke Verzekeringswijzer 2018 is uit!

De Eerlijke Geldwijzer* heeft haar nieuwe Verzekeringswijzer gepubliceerd waarin het beleggingsbeleid van de 7 grootste verzekeraars wordt vergeleken op verschillende duurzaamheidsthema’s.

Door verschillende fusies en overnames in de afgelopen jaren is het aantal levensverzekeraars afgenomen. Onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de verschillende labels en merken die door de 7 grote verzekeraars worden uitgevoerd.

Per duurzaamheidsthema hebben de verzekeraars een score gekregen. Bekijk hier het overzicht. Het volledige onderzoeksrapport vindt je hier.

Hoewel het geen volledige vergelijking betreft, premiepensioeninstellingen zijn bijvoorbeeld niet meegenomen, zijn we als duurzaam pensioenadvieskantoor natuurlijk blij met de inzichten die het praktijkonderzoek geeft. Dit stelt jou als klant in staat de verzekeraar te kiezen die belegd in de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

Tip van WensinkPensioen! Let bij de keuze van een verzekeraar op meer dan alleen het financiële rendement. Vandaag voor morgen!

* De Eerlijke Geldwijzer is een samenwerkingsverband van  Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection.