Het gaat goed met BV Nederland. Dat merkt vrijwel iedereen. De huizenprijzen stijgen en ook de vraag naar goed personeel neemt toe. Dat biedt medewerkers de kans om over te stappen. Hoe zorg je als werkgever dat goed personeel voor jou kiest?

In essentie draait het allemaal om zuinig zijn op je personeel. Dat klinkt gemakkelijk, maar veel werkgevers ondernemen pas actie op het moment dat een medewerker aangeeft weg te gaan. En dan ben je te laat!

Medewerkers hebben uiteenlopende wensen en behoeften. Opleiding, uitdaging, ontwikkeling in werkzaamheden of promotie. Eén ding is universeel: iedere medewerker wil goede arbeidsvoorwaarden. Onderzoek toont aan dat de volgende vijf arbeidsvoorwaarden het belangrijkste zijn:

Top vijf arbeidsvoorwaarden

  1. Salaris
  2. Flexibiliteit werktijden
  3. Pensioen
  4. Vakantiedagen
  5. 13e maand

Ik durf het bijna niet te zeggen… Pensioen?

Ja, pensioen! Want naast salaris is pensioen enorm belangrijk. Het staat in de top drie. Begin je al te zuchten en te steunen? Niet nodig. Pensioen is niet zo ingewikkeld. Eigenlijk is het gewoon uitgesteld salaris.

Wist je dat 66% van de medewerkers die geen pensioenregeling heeft via de werkgever zelf niets regelen? Dat is enorm veel. En vaak is de andere 34% alleen bezig met de opbouw van een potje geld voor later. Maar wat nou als hij arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden voor pensionering? Inderdaad, daar is dan helaas niets voor geregeld. Niet voor niets wordt er vanuit de overheid gestimuleerd om pensioen op te bouwen. En naast de bescherming die het biedt, is er een bijkomend voordeel: voor zowel de werkgever, de ondernemer als de medewerker zijn er fiscale voordelen.

Pensioen in Nederland

Jarenlang was het Nederlandse pensioenstelsel het beste pensioenstelsel ter wereld. Dat is het inmiddels niet meer. Wel staan we nog steeds tweede. Ons pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers:

  1. Algemene Ouderdomswet (AOW)
  2. Pensioen via de werkgever
  3. Aanvullend pensioen (of pensioenopbouw voor ondernemers)

Bouw jij of jouw werknemers alleen pensioen op via de AOW? Dan ligt er bij pensionering een schamele € 750,- netto per maand klaar. En dat is natuurlijk veel te weinig om van te leven!

Even concreet

Als werkgever kun je op een vrij eenvoudige manier nu én in de toekomst voor je medewerkers zorgen. Nú door het betalen van salaris. In de toekomst met een goed pensioen. Een hele mooie arbeidsvoorwaarde!

Vanaf 1% van de loonsom kun je al pensioen opbouwen voor jouw medewerkers. Dat is niet veel, maar het biedt medewerkers wel bescherming tegen belangrijke risico’s. Daarbij krijgen ze de mogelijkheid om zelf extra bij te sparen. Een pensioenregeling is al mogelijk vanaf één medewerker. Dus ook als je nog niet zoveel medewerkers hebt, kun je dit al aanbieden!

Wil je weten wat het voor jou als ondernemer en voor jouw medewerkers kan betekenen? Vraag dan de WensinkPensioenService aan voor een helder en duidelijk inzicht in de (on-)mogelijkheden van pensioen. Geen franje en fratsen en dure adviesrapporten, maar duidelijkheid voor ondernemer en tevreden medewerkers.

Als je dit dan toch gaat regelen… Vergeet dan natuurlijk jezelf als ondernemer niet! Want ook al zit er vermogen en waarde in je bedrijf, het kan natuurlijk nooit kwaad om een potje voor later op te bouwen buiten de zaak om. Zo kun jij later ook genieten van een welverdiend pensioen.

Wil je hier meer over weten? Download onze brochure of neem contact met ons op via 0546 – 769116.