Afgelopen week heeft De Nederlandsche Bank (DNB) een zogenaamde verklaring van geen bezwaar afgegeven aan Athora en NN Group. Daarmee is de weg vrij voor de overname van Vivat door Athora. Vivat is de huidige eigenaar van onder andere de verzekeraars ZwitserLeven en Reaal. Na de overname zal de schadetak worden doorverkocht aan NN Group. De verwachting is dat dit traject in april zal worden afgerond. Athora neemt het levensverzekerings- en pensioenbedrijf over.

Uit het persbericht van Athora blijkt dat ze op de lange termijn actief willen blijven op de Nederlandse levensverzekeringsmarkt. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in Nederland. De activiteiten blijven onder het toezicht vallen van DNB en de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Daarnaast blijven ook de bekende merken Zwitserleven en Reaal gehandhaafd.

Wat betekent dit voor jou als polishouder?
Uiteraard blijven door de verkoop jouw rechten en plichten behouden. Voor lopende contracten wijzigt er nu dus niets.

Wat de overname op lange termijn betekent voor de activiteiten van Vivat en de merken Zwitserleven en Reaal is op dit moment nog niet te zeggen.